Català  |  Español
SEGUEIX-NOS ... Facebook  Twitter  You Tube
logo

Presentem el projecte: Les dones, transmissores de valors

L’Auditori del CaixaForum de Barcelona va ser l’escenari on va tenir lloc el dijous dia 15 de desembre la presentació del nou llibre del projecte de DonesLID, “Les Dones, transmissores de valors”.

L’acte va començar passades les set de la tarda amb la sala de l’auditori plena de sòcies de l’entitat, membres d’associacions de dones d’arreu de Catalunya, personalitats del món polític i de la societat civil catalana.

La Presidenta de l’associació DonesLID Joaquima Alemany, va iniciar la seva intervenció fent palesa la incertesa que estem vivint fruit dels canvis estrucutrals i de la crisi econòmica.

Va ressaltar les aportacions que les dones al llarg dels segles han fet des de la vida privada, i que han permès tirar endavant un projecte de societat sense excloure ningú.

DonesLID va agrair a l’Obra Social de “La Caixa” que a través del Programa d’Ajuts per a Iniciatives Socials 2010  hagi donat l’oportunitat a l’associació per poder recuperar aquests valors que les dones han aportat a la societat.

A través d’una projecció audivisual es va presentar la il·lustració creada per la Doctora Carolina Camañes: “Amb aquesta eina discreta, uneix la seva traça intuïtiva coses de diferents formes i valors de variats colors, com un gran tapís que fa possible la convivència i la vida. Cada valor té un to i un significat, i res s’ha deixat a l’atzar, per tal d’enviar un missatge directe, culte, pensat i contundent.”

La Doctora Teresa Freixes, coordinadora del projecte, va explicar quin ha estat el fonament jurídic i de recerca per desenvolupar un treball de valors i dones: començant per les oportunitats del projecte, la metodologia i els continguts. La Doctora va destacar que “sense valors, no es poden construir lleis”.

La segona part de l’acte va tenir com a protagonistes les ponents Eugenia Bieto,  Núria Chinchilla i Elisa Duran, que van aportar el seu punt de vista i experiència com a dones amb càrrecs de responsabilitat que han assumit plenament.

Van explicar que les seves trajectòries no havien estat condicionades negativament pel fet de ser dones, i que la clau de l’èxit ha estat la flexibilitat entre la vida laboral i familiar

Les tres ponents van estar d’acord en la idea que la llibertat és la capacitat d’elegir, però, per tal que aquesta llibertat sigui real, cal treballar per acabar amb els horaris “irracionals”.

Es va remarcar que la dona té una intel·ligència emocional que la fa diferent a l’home, però els models masculins adoptats majoritàriament, tant per homes com per dones, no ajuden a destacar aquests valors femenins. A més a més, la falta de corresponsabilitat en la vida pública, tant del món econòmic, polítici i social,  fa que s’hagin de continuar reforçant aquests valors.

L’acte de presentació del projecte va acabar amb la reflexió que “vivim amb massa servituds que afecten especialment les dones i hem de treballar per construir un nou model també en femení”.

 

Tornar a Home (no activar!)

La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original. Si teniu algun dubte, contacteu amb nosaltres a: info@doneslid.org

The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the origional text. For more information, contact us: info@doneslid.org

Il est possible que la traduction automatique du catalan à d’autres langues no reproduise pas exactement le text original. Pour plus d’informations, veuillez bien nous contacter: info@doneslid.org

Calendari
Agenda

El dia 1 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

...

La Presidenta de DonesLid, Joaquima Alemany, participarà a la Assemblea General del ECICW (CENTRE EUROPÉEN DU CONSEIL INTERNATIONAL DES FEMMES), els dies 15 al 17 d'octubre a Mondorf - les Bains (Luxembourg)

...

El dia 30 de setembre, l'Associació DonesLid ha organitzat per les seves socies una sortida per visitar el Museu del Cau Ferrat i el Museu Maricel.  La visita guiada tindrà una durada aproximada de 2 hores. Després podran gaudir d'un menu Sitgetà al Restaurant La Nansa.

...

DonesLid organitza la conferència "Verdaguer entre el patiment i l'esperança" a càrrec de la Sra.Lluisa Plans i Girabal, membre de la Societat Verdaguer i doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona amb la tesi dedicada a "En defensa pròpia" de Jacint Verdaguer.

L'acta ...

El dia 9 de Març a les sis de la tarda, al Palau Macaya, DonesLid ha organitzat un acte per fer la Presentació del Procés Participatiu " Fes sentir la teva veu a Nacions Unides". Us esperem a tots..

...

El dia 11 se celebra el Dia Internacional de la Nena

...
Col·laboradors
Generalitat
Diputació Barcelona
ObraSocialLaCaixa
Ministerio_presidencia
ICD_cat
Instituto de la Mujer
Fons Social Europeu
Ministeri
INLW

L'exili Violeta de Marta Pessarrodona

Segueix-nos a...

Facebook  Twitter  You Tube

  |  Avís Legal  |  Contacte  |  Crèdits  |

© 2019 DONES PER LA LLIBERTAT I LA DEMOCRÀCIA