Català  |  Español
SEGUEIX-NOS ... Facebook  Twitter  You Tube
logo

Exposició Itinteraris de vida, dones compromeses a Catalunya

DonesLID ha impulsat l'exposició itinerant Itineraris de vida: dones compromeses a Catalunya, la qual va ser presentada públicament l'octubre de 2011. Aquest projecte, coordinat per la Catedràtica d'Història de la Universitat de Barcelona, la Doctora Mary Nash, consta de 13 plafons amb 12 biografies de vida de dones que han tingut un paper rellevant en la nostra història però que, durant molts anys, han estat silenciades.

Les protagonistes són: la cantant Conxita Badia i Millàs, la modista i professora Maria Dolors Bargalló i Serra, la supervivent dels camps nazis Neus Català i Pallejà, la primera aviadora Mari Pepa Colomer i Luque, la psicòloga Júlia Coromines i Vigneaux, la política i feminista Enriqueta Gallinat i Roman, l’escriptora Ana María Matute, la periodista María Luz Morales Godoy, l’activista i feminista Teresa Pàmies i Bertran, l’escriptora, activista i poeta Joana Raspall i Juanola, l’actriu Margarida Xirgu Subirà i la primera alcaldessa democràtica Nativitat Yarza i Planas.

Es podeu descarregar els continguts de l'exposició en aquest enllaç [ARXIU] i a continuació podeu consultar el calendari previst per l'exposició:

 

CALENDARI DE L'EXPOSICIÓ:

8 de març al 10 d'abril del 2016al Ateneu Juvenil de Cambrils, organitzat pel Museo d'Història de Cambrils.  El dia 8 de març es va fer l'acte inaugural a les vuit del vespre en el marc del Dia Internacional de les Dones.

17 d’octubre al 18 de novembre de 2014, al vestíbul de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

1 al 14 d'octubre 2014, al centre cívic Casa Golferichs dins del cicle Els reptes de la igualtat organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. A l'acte d’inauguració el dia 1 d'octubre la Dra,Mary Nash va fer una visita guiada per l’exposició.

3 al 21 març 2014.  a l’ajuntament de Barberà del Vallès. El dia 10 de març es va fer l'acte inaugural amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

14 de gener al 20 febrer de 2014, a l’Institut Català de les Dones amb les intervencions a l'acte d'inauguració de Joaquima Alemany Roca, presidenta de l’associació, de Montse Gatell, presidenta de l’ICD i amb la visita guiada de la comissaria de l’exposició, la Dra. Mary Nash.

18 de març al 16 d'abril de 2013  al Casal de Barri Folch i Torres (Reina Amalia 31) al Districte de Ciutat Vella. L'acte inaugural es fer el dia 20 de març  amb la presència de la presidenta de Doneslid , Sra. Joaquima Alemany i la Regidora de Districte de Ciutat Vella,la Sra. Mercè Homs. 

11 al 18 març 2013.  al Foment Martinenc. La presentació va ser el dia 13 de març a les 17h amb el col·loqui L’aportació de les dones a la cultura catalana a càrrec de la presidenta de Doneslid, Joaquima Alemany Roca, amb la presencia de més de 45 persones . L’exposició va tenir gran afluència de públic.

9 març 2013.  al Mercat de la Concepció de Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb la presència de la Regidora Francina Vila i Joan Rodríguez i Portell, Conseller d’Igualtat del Districte de l'Eixample de l’Ajuntament de Barcelona.

28 novembre al 14 desembre 2012. a al Centre Cívic de Mas Lluí a Sant Feliu de Llobregat el dia 28 de novembre es va organitzar una taula rodona a les 18:30hores amb la participació de la presidenta Joaquima Alemany Roca, l’Alcalde de Sant Feliu de Llobregat el Sr. Jordi San José Buenaventura,  i on també hi va participar la regidora de la dona la Sra. Conxa, amb la participació d’una cinquantena de persones, posteriorment hi va haver un torn de paraula força animat.

26 setembre al 19 d'octubre 2012.  al Centre Cívic de La Sedeta amb la participació a l'acte inaugural de la presidenta Joaquima Alemany Roca, la Comissaria de l’exposició Dra. Mary Nash, i la Marta Mulet, Regidora del Consell de la Dona del Districte de Gràcia.

Del 2 d'abril fins al 22 d'abril al Centre Cívic Vi·la Florida del barri de Sarrià-Sant Gervasi (Muntaner, 544). [veure mapa]. Presentació de l'exposició: dimarts 17 d'abril a les 18 hores amb la participació de la comissària i Catedràtica d'Història de la Universitat de Barcelona Mary Nash.

9 Març de 2012: Centre Cívic Matas i Ramis, Horta-Guinardó. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

De l'1 de març de 2012 - 2 d'abril de 2012 al pati - sala d'exposicions de la Seu del districte de la Vila de Gràcia (Plaça de la Vila, 2, Barcelona) [veure mapa]

Octubre de 2011 - febrer de 2012: Sala d'actes de la Fundació CatDem (Casp, 80, baixos)

 

Tornar a Exposicions

La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original. Si teniu algun dubte, contacteu amb nosaltres a: info@doneslid.org

The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the origional text. For more information, contact us: info@doneslid.org

Il est possible que la traduction automatique du catalan à d’autres langues no reproduise pas exactement le text original. Pour plus d’informations, veuillez bien nous contacter: info@doneslid.org

Calendari
Agenda

El dia 1 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

...

La Presidenta de DonesLid, Joaquima Alemany, participarà a la Assemblea General del ECICW (CENTRE EUROPÉEN DU CONSEIL INTERNATIONAL DES FEMMES), els dies 15 al 17 d'octubre a Mondorf - les Bains (Luxembourg)

...

El dia 30 de setembre, l'Associació DonesLid ha organitzat per les seves socies una sortida per visitar el Museu del Cau Ferrat i el Museu Maricel.  La visita guiada tindrà una durada aproximada de 2 hores. Després podran gaudir d'un menu Sitgetà al Restaurant La Nansa.

...

DonesLid organitza la conferència "Verdaguer entre el patiment i l'esperança" a càrrec de la Sra.Lluisa Plans i Girabal, membre de la Societat Verdaguer i doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona amb la tesi dedicada a "En defensa pròpia" de Jacint Verdaguer.

L'acta ...

El dia 9 de Març a les sis de la tarda, al Palau Macaya, DonesLid ha organitzat un acte per fer la Presentació del Procés Participatiu " Fes sentir la teva veu a Nacions Unides". Us esperem a tots..

...

El dia 11 se celebra el Dia Internacional de la Nena

...
Col·laboradors
Generalitat
Diputació Barcelona
ObraSocialLaCaixa
Ministerio_presidencia
ICD_cat
Instituto de la Mujer
Fons Social Europeu
Ministeri
INLW

L'exili Violeta de Marta Pessarrodona

Segueix-nos a...

Facebook  Twitter  You Tube

  |  Avís Legal  |  Contacte  |  Crèdits  |

© 2019 DONES PER LA LLIBERTAT I LA DEMOCRÀCIA