Català  |  Español
SEGUEIX-NOS ... Facebook  Twitter  You Tube
logo

Mor la catalana Mercè Pàniker, un referent mundial en la defensa dels valors de les dones

Dones LID vol retre homenatge i recordar emprenedora, feminista i empresària Mercè Pàniker (1920) que va morir la setmana passada a l’edat de 91 anys.

Pàniker va ser una de les pioneres a Catalunya, com a empresària i defensora dels drets de les dones. En l’àmbit privat va tirar endavant sola la seva família, però no va deixar mai de reivindicar els valors diferents que aporten les dones a la societat.

Mercè Pàniker, al capdavant de l’empresa familiar que va liderar durant molts anys, va defensar sempre la importància de la independència econòmica de la dona. També va donar suport a les diferents iniciatives que es van emprendre a Catalunya en favor de la petita i mitjana empresa.

Va contribuir en la recuperació de la democràcia i va donar suport en la creació i desenvolupament de l’Institut Català de la Dona de la Generalitat de Catalunya en els anys 80.

La seva feina ha estat reconeguda tant a nivell europeu pel Lobby Europeu de Dones, com per institucions mundials com les Nacions Unides. L’any 2007 va rebre la medalla de plata a la Millor Ciutadana Europea per la Fondation du Mérite Européen, entitat luxemburguesa que premia les contribucions a la presa de consciència de la Unió Europea.

DonesLID es suma al record de la figura de Mercè Pàniker per continuar reivindicant els valors i les actituds d’una dona que ha estat i és un referent per a tota la societat catalana.

Tornar a Notícies Destacades

La traducció automàtica des del català a altres llengües pot no reproduir exactament el text original. Si teniu algun dubte, contacteu amb nosaltres a: info@doneslid.org

The automatic translation from catalan language to other languages might not reproduce exactly the origional text. For more information, contact us: info@doneslid.org

Il est possible que la traduction automatique du catalan à d’autres langues no reproduise pas exactement le text original. Pour plus d’informations, veuillez bien nous contacter: info@doneslid.org

Calendari
Agenda

El dia 1 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

...

La Presidenta de DonesLid, Joaquima Alemany, participarà a la Assemblea General del ECICW (CENTRE EUROPÉEN DU CONSEIL INTERNATIONAL DES FEMMES), els dies 15 al 17 d'octubre a Mondorf - les Bains (Luxembourg)

...

El dia 30 de setembre, l'Associació DonesLid ha organitzat per les seves socies una sortida per visitar el Museu del Cau Ferrat i el Museu Maricel.  La visita guiada tindrà una durada aproximada de 2 hores. Després podran gaudir d'un menu Sitgetà al Restaurant La Nansa.

...

DonesLid organitza la conferència "Verdaguer entre el patiment i l'esperança" a càrrec de la Sra.Lluisa Plans i Girabal, membre de la Societat Verdaguer i doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona amb la tesi dedicada a "En defensa pròpia" de Jacint Verdaguer.

L'acta ...

El dia 9 de Març a les sis de la tarda, al Palau Macaya, DonesLid ha organitzat un acte per fer la Presentació del Procés Participatiu " Fes sentir la teva veu a Nacions Unides". Us esperem a tots..

...

El dia 11 se celebra el Dia Internacional de la Nena

...
Col·laboradors
Generalitat
Diputació Barcelona
ObraSocialLaCaixa
Ministerio_presidencia
ICD_cat
Instituto de la Mujer
Fons Social Europeu
Ministeri
INLW

L'exili Violeta de Marta Pessarrodona

Segueix-nos a...

Facebook  Twitter  You Tube

  |  Avís Legal  |  Contacte  |  Crèdits  |

© 2019 DONES PER LA LLIBERTAT I LA DEMOCRÀCIA