Català  |  Español
SEGUEIX-NOS ... Facebook  Twitter  You Tube
logo

I Premi 2002

I PREMI LLIBERTAT ANY 2002

L’associació “Dones per la Llibertat i la Democràcia”, organitzà l’any 2002 el primer acte de reconeixement i lliurament del Primer “Premi Llibertat” .

Es va atorgar a la Doctora Sima Samar, Exvicepresidenta i Exministra d’afers de la dona del primer Govern Interí Afganès.

A l’acte es comptà amb la presència de diverses personalitats del món polític, cultural i empresarial, com el senyor Francesc Vendrell, Representant Especial de la Unió Europea a l’Afganistan, el senyor Carles Gasòliba Eurodiputat i President de la Fundació Llibertat i Democràcia i Vicepresident de la Internacional Liberal i la senyora April W. Palmerlee, Directora de Coordinació de l’Oficina Internacional de la Dona del Departament d’Estat dels Estats Units.

 

La Doctora Samar ha estat refugiada durant 22 anys a diferents països del món.
Fundadora de l’ONG “SHUHADA”, que ha dut a terme importants accions humanitàries a diferents zones de l’Afganistan sota el règim Talibà, com ara la creació de més de 50 escoles i més d’11 centres de salut per a dones.

 

 

 

 

El II Premi LLibertat es volia concedir a la Sra. Anália de Victória Pereria, Diputada de l'Assemblea Nacional d'Angola i Presidenta del PLD, però per problemes de la seva agenda política, la sra. Pereira no es va poder traslladar a Barcelona i el Premi no es va poder atorgar.

La sra. Pereira, va néixer a Luanda, Angola i és llicenciada en ciències polítiques. Es va exiliar del seu país durant 18 anys fins que s'acabà la guerra de la Independència.

Al tornar al seu país es va dedicar a treballar per la defensa de la llibertat i democràcia d'Angola, on el 70% de la població és analfabeta.

La seva labor s'intensificà després de que el seu marit fos assassinat. El seu poble l'anomena "mare coratge".

 

 

Calendari
Agenda

El dia 1 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

...

La Presidenta de DonesLid, Joaquima Alemany, participarà a la Assemblea General del ECICW (CENTRE EUROPÉEN DU CONSEIL INTERNATIONAL DES FEMMES), els dies 15 al 17 d'octubre a Mondorf - les Bains (Luxembourg)

...

El dia 30 de setembre, l'Associació DonesLid ha organitzat per les seves socies una sortida per visitar el Museu del Cau Ferrat i el Museu Maricel.  La visita guiada tindrà una durada aproximada de 2 hores. Després podran gaudir d'un menu Sitgetà al Restaurant La Nansa.

...

DonesLid organitza la conferència "Verdaguer entre el patiment i l'esperança" a càrrec de la Sra.Lluisa Plans i Girabal, membre de la Societat Verdaguer i doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona amb la tesi dedicada a "En defensa pròpia" de Jacint Verdaguer.

L'acta ...

El dia 9 de Març a les sis de la tarda, al Palau Macaya, DonesLid ha organitzat un acte per fer la Presentació del Procés Participatiu " Fes sentir la teva veu a Nacions Unides". Us esperem a tots..

...

El dia 11 se celebra el Dia Internacional de la Nena

...
Col·laboradors
Generalitat
Diputació Barcelona
ObraSocialLaCaixa
Ministerio_presidencia
ICD_cat
Instituto de la Mujer
Fons Social Europeu
Ministeri
INLW

L'exili Violeta de Marta Pessarrodona

Segueix-nos a...

Facebook  Twitter  You Tube

  |  Avís Legal  |  Contacte  |  Crèdits  |

© 2019 DONES PER LA LLIBERTAT I LA DEMOCRÀCIA