Català  |  Español
SEGUEIX-NOS ... Facebook  Twitter  You Tube
logo

Les potències internacionals davant de la dictadura espanyola (1944-1950)

Les potències internacionals davant de la dictadura espanyola (1944-1950), per Casilda Güell. Pròleg de Josep Maria Solé i Sabaté. Any 2009. Editorial Aresta. (edició disponible també en castellà). 

Sinopsi:

Existeixen nombrosos exemples, al llarg del segle XX i en l’actualitat, de l’ambigüitat de les democràcies davant de règims totalitaris en funció d’interessos geopolítics. Tanmateix, la postura dels aliats davant del règim franquista en finalitzar la Segona Guerra Mundial mereix, potser, una revisió. En contra del que ha defensat la major part de la historiografia i d’allò que va voler creure l’oposició antifranquista, els aliats mai no es varen comprometre a ajudar el bàndol que va perdre la guerra civil a Espanya. Concretament, Gran Bretanya i el seu líder màxim, Winston Churchill, varen acceptar implícitament el règim franquista. Per bé que és cert que, a priori, els aliats varen condemnar el règim franquista per no ser democràtic, també ho és que els seus interessos econòmics, estratègics i polítics a Espanya, com a baluard de defensa en contra de l’expansió del comunisme, sempre van constituir una prioritat i mai no es varen plantejar l’ajut directe als antifranquistes. Tot i que s’ofereix un panorama pel que fa al posicionament dels aliats, el focus principal del llibre és la postura de Gran Bretanya en relació amb Espanya.

Aquest llibre es basa, sobretot, en la investigació realitzada el Foreing Office de Gran Bretanya (Públic Record Office, Kew Gardens) i en la premsa de l’exili del Pavelló de la República a Barcelona, l’arxiu Tarradellas al Monestir de Poblet i l’arxiu Pi i Sunyer de la Casa Golferichs a Barcelona.

Calendari
Agenda

El dia 1 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

...

La Presidenta de DonesLid, Joaquima Alemany, participarà a la Assemblea General del ECICW (CENTRE EUROPÉEN DU CONSEIL INTERNATIONAL DES FEMMES), els dies 15 al 17 d'octubre a Mondorf - les Bains (Luxembourg)

...

El dia 30 de setembre, l'Associació DonesLid ha organitzat per les seves socies una sortida per visitar el Museu del Cau Ferrat i el Museu Maricel.  La visita guiada tindrà una durada aproximada de 2 hores. Després podran gaudir d'un menu Sitgetà al Restaurant La Nansa.

...

DonesLid organitza la conferència "Verdaguer entre el patiment i l'esperança" a càrrec de la Sra.Lluisa Plans i Girabal, membre de la Societat Verdaguer i doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona amb la tesi dedicada a "En defensa pròpia" de Jacint Verdaguer.

L'acta ...

El dia 9 de Març a les sis de la tarda, al Palau Macaya, DonesLid ha organitzat un acte per fer la Presentació del Procés Participatiu " Fes sentir la teva veu a Nacions Unides". Us esperem a tots..

...

El dia 11 se celebra el Dia Internacional de la Nena

...
Col·laboradors
Generalitat
Diputació Barcelona
ObraSocialLaCaixa
Ministerio_presidencia
ICD_cat
Instituto de la Mujer
Fons Social Europeu
Ministeri
INLW

L'exili Violeta de Marta Pessarrodona

Segueix-nos a...

Facebook  Twitter  You Tube

  |  Avís Legal  |  Contacte  |  Crèdits  |

© 2019 DONES PER LA LLIBERTAT I LA DEMOCRÀCIA