Català  |  Español
SEGUEIX-NOS ... Facebook  Twitter  You Tube
logo

DonesLID va participar a la 59a Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de l’ECOSOC de Nacions Unides

 

Del 9 al 20 de març del 2015 l'Associació DonesLid va assistir i participar  a la 59 Sessió del CSW (Comissió sobre la Condició Jurídica i Social de les Dones ) de l’ECOSOC de Nacions Unides.  La Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona examina i evalua l'aplicació de la declaracio i plataforma d'Acció de Pequin, aprovada el 1995 en la Quarta Conferència Mundial de la Dona. La Plataforma d'Acció és el marc normatiu més complert en relació a la igualtat entre els gènerer i, l'apoderament de la dona i la realització dels DDHH de les dones i les nenes com a reflex de les anteriors Conferències Mundials celebrades a Mèxic 1975, Copenhage 1980 i Nairobi 1985, així com altres compromisos de les conferències de les Nacions Unides del decenni 1990.Aquest any es celebrava Beijing+20 i es treballava per mantenir i progresar en els acords en la agenda post 2015

Aquest any com a novetat es va organitzar la “March for Gender Equality”. Les representants de Doneslid ens vam reunir a la plaça front l'ONU per organitzar-nos en els 12 blocs, tant com eixos té la declaració i vam participar a la marxa pels carrers de Nova York fins a Times Square on es van iniciar els parlaments dels representants de Nacions Unides. El fil conductor va ser la participació dels homes en la lluita feminista i vam sortir a l'escenari diferents representants d'ONG de tot el món a llançar missatges en defensa dels drets de les dones.. Entre les demandes hi va haver la presa de consciència dels homes i la seva implicació pel canvi, la paritat en totes les esferes i la reivindicació de la cura com una feina imprescindible per al sosteniment de les nostres societats.

 

 

 

Aquest projecte va ser possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona

 

 

 

 

Calendari
Agenda

El dia 1 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

...

La Presidenta de DonesLid, Joaquima Alemany, participarà a la Assemblea General del ECICW (CENTRE EUROPÉEN DU CONSEIL INTERNATIONAL DES FEMMES), els dies 15 al 17 d'octubre a Mondorf - les Bains (Luxembourg)

...

El dia 30 de setembre, l'Associació DonesLid ha organitzat per les seves socies una sortida per visitar el Museu del Cau Ferrat i el Museu Maricel.  La visita guiada tindrà una durada aproximada de 2 hores. Després podran gaudir d'un menu Sitgetà al Restaurant La Nansa.

...

DonesLid organitza la conferència "Verdaguer entre el patiment i l'esperança" a càrrec de la Sra.Lluisa Plans i Girabal, membre de la Societat Verdaguer i doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona amb la tesi dedicada a "En defensa pròpia" de Jacint Verdaguer.

L'acta ...

El dia 9 de Març a les sis de la tarda, al Palau Macaya, DonesLid ha organitzat un acte per fer la Presentació del Procés Participatiu " Fes sentir la teva veu a Nacions Unides". Us esperem a tots..

...

El dia 11 se celebra el Dia Internacional de la Nena

...
Col·laboradors
Generalitat
Diputació Barcelona
ObraSocialLaCaixa
Ministerio_presidencia
ICD_cat
Instituto de la Mujer
Fons Social Europeu
Ministeri
INLW

L'exili Violeta de Marta Pessarrodona

Segueix-nos a...

Facebook  Twitter  You Tube

  |  Avís Legal  |  Contacte  |  Crèdits  |

© 2019 DONES PER LA LLIBERTAT I LA DEMOCRÀCIA