Català  |  Español
SEGUEIX-NOS ... Facebook  Twitter  You Tube
logo

Memòria anual 2006

MEMÒRIA D’ACTIVITATS ANY 2006


• Edició i publicació de les biografies de les Sres. Joana Raspall i Enriqueta Gallinat. A cada biografia s’adjunta un DVD amb testimonis de les vivències de les protagonistes.Dones per la Llibertat i Democràcia ha volgut donar a conèixer dones com l’Enriqueta Gallinat, exiliada per defensar la llibertat i democràcia i la Joana Raspall, que amb el seu treball constant i silenciós, ha lluitat per la recuperació de la cultura i la llengua del nostre país, gairebé des de l’anonimat.     

• Del 25 de febrer al 10 de març, Dones per la Llibertat i Democràcia, com a membre de la INLW, va assistir a la 50ena Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) a la qual aporta un document sobre la “Participació de les dones en el desenvolupament en un marc favorable per tal d’assolir la igualtat de sexe i el progrés de la dona (especialment en els camps d’educació, salut i treball)”.
Aquest document es publica en tots els idiomes dels països membres de Nacions Unides.
En aquesta Comissió hi han assistit: la Presidenta- Joaquima Alemany, la Secretària General- Carme Solsona, i la Sra. Rosa Mª Artigas, membre de l’associació.
En el marc d’aquesta conferència han tingut lloc importants reunions internacionals dirigides a les ONG’s, una d’elles tracta especialment del tema de la Pau i de la nova Comissió creada per Nacions Unides amb aquesta finalitat.
En el marc de la conferència, la Sra. Joaquima Alemany, Presidenta de Dones per la Llibertat i Democràcia i Presidenta de la INLW, va intervenir en un  discurs amb el tema “La Pau i les Dones, factors imprescindibles en el desenvolupament” .

• 21 de març de 2006, Dones per la Llibertat i Democràcia, va acompanyar a Neus Català en l’acte d’inauguració de l’exposició: “la Maternitat d’Elna, Bressol de l’Exili 1939/1944” realitzada a Sant Feliu de Llobregat el  dia 17 de març.
La presència de Neus Català va ser molt ben acollida per les entitats organitzadores de l’acte (Departament de Relacions Institucionals i Participació, de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de ELNE, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat).
Va ser convidada per les autoritats a dirigir unes paraules als assistents a l’acte.

• En data 19 d’abril de 2006, Dones per la Llibertat i Democràcia, va organitzar una taula rodona amb el títol: “Dones Catalanes a les Nacions Unides”.

En aquesta conferència van intervenir: les Sres. Joaquima Alemany, Presidenta de l’associació, M.Carme Solsona, Secretària General i Mercè Valls, alcaldessa de Torà.
En el marc de la conferència es va difondre les resolucions de la 50ena Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW), que es va realitzar a Nova York. En aquesta Comissió, l’associació va aportar un document sobre la “Participació de les dones en el desenvolupament en un marc favorable per tal d’assolir la igualtat de sexe i el progrés de la dona (especialment en els camps d’educació, salut i treball)”.
La intervenció de la Sra. Solsona es va fonamentar en “La Pau i les Dones, factors imprescindibles en el desenvolupament”.

• El 27 d’abril de 2006, Dones per la Llibertat i Democràcia, va donar suport a la Declaració: ”Ahotsak- Voces de mujeres vascas para la paz”.

Aquest col•lectiu reivindica el protagonisme de les dones en la recerca de solucions que portin ja no només al final de la violència sinó a l’acceptació que la democràcia és l’únic camí per acabar amb el llarg conflicte que ha enfrontat tràgicament als ciutadans i ciutadanes basques al llarg de dècades. I democràcia significa assumir que tots els projectes polítics són defensables sempre que es garanteixi el lliure exercici dels drets polítics per part de tots els sectors de la societat basca.


• El 23 de maig de 2006, Dones per la Llibertat i Democràcia, va organitzar una taula rodona amb el títol: “Democràcia participativa, democràcia representativa”.
En aquesta conferència van intervenir: la Sra. Joaquima Alemany, Presidenta de l’associació Dones per la Llibertat i Democràcia i de la INLW,  la Sra.  Teresa Freixes, Catedràtica de Dret Constitucional i Catedràtica Jean Monnet de UAB i el Sr. Ignasi Guardans, Diputat al Parlament Europeu.
Tots els conferenciants van destacar que la Pau és un factor indispensable per assolir una veritable democràcia participativa.
 Les ONG’s i la societat civil (democràcia participativa) juntament amb els governs (democràcia representativa) han d’apostar per l’enfortiment de la democràcia com l’únic camí per acabar amb els conflictes i assolir la pau.

• De l’1 al 4 de juny 2006, membres de l’associació van viatjar a Bèlgica. Es va assistir a una sessió del Parlament europeu on van ser rebudes per l’Exc. Diputat Sr. Ignasi Guardans.
Es va aprofitar aquest viatge per visitar les ciutats d’Ambers, Milans, Bruges i Gant.
                                                             
• En data 29 de juny de 2006, Dones per la Llibertat i Democràcia, va presentar oficialment el documental “Retorn a Ravensbrück” que va tenir lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona durant l’acte de presentació oficial de l’Amical de Ravensbrück presidit pel molt Hble. Conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura.
En aquest acte va intervenir: la Sra. Joaquima Alemany, Presidenta de l’associació.


• Del 6 al 8 de setembre de 2006, 59ena Conferència anual del DPI/NGO organitzada pel Departament d’Informació Pública de les Nacions Unides (DPI) i les ONG’s associades i les reconegudes com entitats consultives per el Consell Econòmic i Social (ECOSOC) de les Nacions Unides.


• Els dies 23 i 24 d’octubre de 2006 les Sres. Joaquima Alemany i M.Carme Solsona van participar al Congrés Internacional SARE 2006 “Mujeres generando las paces”, celebrat per Emakunde a San Sebastián.


• El dia 8 de novembre de 2006, Dones per la Llibertat i Democràcia va organitzar una trobada de dones de la Mediterrània a Marrakech amb el títol “Femmes, développement et démocratie” (Dones, desenvolupament i democràcia).

A la trobada hi assistiren per part de Dones per la Llibertat i Democràcia, les Sres. Joaquima Alemany, Presidenta; M. Carme Solsona, Secretària General, Silvia Flury, responsable d’afers internacionals, Ana Lafont, tresorera; Núria Segú, secretària i Mª Lluïsa Florensa i Roser Maragall, membres de l’associació.
Durant aquesta trobada, la sra. Joaquima Alemany pronuncià una conferència amb el títol “La paix et les femmes, condition indispensable pour le développement durable” (La pau i les dones, condició indispensable per a un desenvolupament sostenible).

 “Millora i adaptació de la pàgina Web de l’associació”. Per tal de crear xarxes d’intercanvi de coneixements, hem fet una pàgina Web amb l’objectiu de difondre les nostres activitats i donar-les a conèixer a les entitats i dones en general.
          

 

 

 

 

 

Tornar a Memòria anual d'activitats
Calendari
Agenda

El dia 1 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

...

La Presidenta de DonesLid, Joaquima Alemany, participarà a la Assemblea General del ECICW (CENTRE EUROPÉEN DU CONSEIL INTERNATIONAL DES FEMMES), els dies 15 al 17 d'octubre a Mondorf - les Bains (Luxembourg)

...

El dia 30 de setembre, l'Associació DonesLid ha organitzat per les seves socies una sortida per visitar el Museu del Cau Ferrat i el Museu Maricel.  La visita guiada tindrà una durada aproximada de 2 hores. Després podran gaudir d'un menu Sitgetà al Restaurant La Nansa.

...

DonesLid organitza la conferència "Verdaguer entre el patiment i l'esperança" a càrrec de la Sra.Lluisa Plans i Girabal, membre de la Societat Verdaguer i doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona amb la tesi dedicada a "En defensa pròpia" de Jacint Verdaguer.

L'acta ...

El dia 9 de Març a les sis de la tarda, al Palau Macaya, DonesLid ha organitzat un acte per fer la Presentació del Procés Participatiu " Fes sentir la teva veu a Nacions Unides". Us esperem a tots..

...

El dia 11 se celebra el Dia Internacional de la Nena

...
Col·laboradors
Generalitat
Diputació Barcelona
ObraSocialLaCaixa
Ministerio_presidencia
ICD_cat
Instituto de la Mujer
Fons Social Europeu
Ministeri
INLW

L'exili Violeta de Marta Pessarrodona

Segueix-nos a...

Facebook  Twitter  You Tube

  |  Avís Legal  |  Contacte  |  Crèdits  |

© 2019 DONES PER LA LLIBERTAT I LA DEMOCRÀCIA